Want A better Service?
Close
Nahar Al Riyadh Trading Est Jeddah. Saudi Arabia
Monday - Friday 10AM - 8 PM

Ekipi i Bostonit gjen shumë përfitime nga nivelet më të larta të vitaminës D

Ekipi i Bostonit gjen shumë përfitime nga nivelet më të larta të vitaminës D

Burimi kryesor i vitaminës D është ekspozimi i lëkurës në rrezet e diellit direkte. Vitamina D mund të gjendet natyrshëm në një numër të vogël të ushqimeve, duke përfshirë salmon, sardele dhe skumbri (peshk me vaj). Qumështi i shitur komercial, përhapja e yndyrës dhe disa drithëra të mëngjesit janë të fortifikuara me vitaminë d. , Shpjegoi Dr Amer. Problemi është, asnjë sasi e caktuar e plotësimit nuk mund të rrisë nivelin e vitaminës D në 21 nanogramë për mililitër sepse ne nuk i përpunojmë të gjitha vitaminat , rezultati është nivele më të ulëta të CRP (proteina reaktive C), një shënues popullor për inflamacion kardiovaskular. u zbuluan se ishin të lidhura me një rritje të CRP, e cila shoqërohet me forcimin e enëve të gjakut dhe një rrezik më të madh të zhvillimit të problemeve kardiovaskulare. të homocisteinës, e cila mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. >

edhe nëse mjeku juaj rekomandon shtesë Ation Për ju, ju duhet të kini kujdes kur lexoni etiketat. Një raport i botuar në JAMA Mjekësia e Brendshme zbuloi se shumë shtesa të vitaminës D OTC kanë më pak vitaminë sesa kërkojnë etiketat e tyre (OTC do të thotë "mbi-counter", pa recetë).

Amer shtoi: < /p>

"Shumica e njerëzve të shëndetshëm nuk kanë gjasa të zbulojnë se plotësimi parandalon sëmundjet kardiovaskulare ose zgjat jetën e tyre", dhe nuk ka konsensus midis mjekëve se cili është niveli i duhur i vitaminës D në gjak për njerëzit e shëndetshëm.

Ka shumë mite atje dhe jo të dhëna të mjaftueshme. "

Ekipi i Bostonit gjen shumë përfitime nga nivelet më të larta të vitaminës D

një ekip nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Bostonit raportuar në revistën PLOS One (botimi i Marsit 2013) që nivelet më të larta të vitaminës D në të shëndetshme Njerëzit kanë https://harmoniqhealth.com/al/ një ndikim në gjenet e përfshira në shumë rrugë biologjike të lidhura me sëmundje kardiovaskulare, autoimune dhe infektive, si dhe kancer. . Studimi përfshinte 42,000 njerëz në më shumë se 21 vende.

 • Shëndeti Publik
 • Ushqyerja/Dieta
 • Shtojcat e vitaminës D nuk e parandalojnë osteoporozën

  Marrja e shtesave të vitaminës D nuk përmirëson dendësinë e mineraleve të kockave, një studim që përfshin më shumë se 4,000 të rritur të shëndetshëm të publikuar në Lancet ka gjetur.

  Me pothuajse gjysmën e të rriturve të moshës 50 vjeç dhe më të vjetër në SH.B.A. duke përdorur shtesa të vitaminës D, autorët konkludojnë se përdorimi i vazhdueshëm i gjerë i këtyre shtesave për të parandaluar osteoporozën tek të rriturit e shëndetshëm është i panevojshëm.

  Profesor Ian Reid nga Universiteti i Auckland në Zelandën e Re dhe udhëheqësi i studimit shpjegon:

  “Shumica e të rriturve të shëndetshëm nuk kanë nevojë për shtesa të vitaminës D. Të dhënat tona sugjerojnë që shënjestrimi i shtojcave me vitaminë D me dozë të ulët vetëm për individët që ka të ngjarë të jenë të mangët mund të çlirojnë burime të konsiderueshme që mund të përdoren më mirë diku tjetër në kujdesin shëndetësor. "

  Prof. Reid dhe kolegët nga Universiteti i Auckland kryen një përmbledhje sistematike dhe meta-analizë të të gjitha provave të rastit që shqyrtojnë efektet e plotësimit të vitaminës D në dendësinë e mineraleve të eshtrave në të rriturit e shëndetshëm deri në korrik 2012.

  Matja e densitetit të kockave

  Sipas Akademisë Amerikane të Kirurgëve Ortapedikë, osteoporoza prek 10 milion njerëz në SH.B.A., me një 18 milion të tjerë në rrezik të sëmundjes.

  Dendësia e mineraleve të kockave është një masë e forcës së kockave dhe mat sasinë e mineraleve të kockave të pranishme në vende të ndryshme. > Për shkak se trochanter është një përbërës kryesor i hipit total, gjetjet për këtë zonë u përfshinë me hip.

  Analiza e të dhënave nga 23 studime që përfshijnë 4,082 të rritur të shëndetshëm (me një moshë mesatare 59) nuk identifikuan asnjë efekt për njerëzit që morën vitaminë D për një periudhë mesatare prej 2 vjetësh, përveç një të vogël, por statistikisht Rritja e konsiderueshme e densitetit të kockave (0.8%) në qafën e femurit.

  Sipas autorëve, një efekt i tillë i lokalizuar nuk ka të ngjarë të jetë klinikisht i rëndësishëm.

  Autorët përfundojnë:

  "Ky përmbledhje sistematike ofron shumë pak dëshmi të një përfitimi të përgjithshëm të plotësimit të vitaminës D në densitetin e kockave. Vazhdimi i përdorimit të gjerë të vitaminës D për parandalimin e osteoporozës në të rriturit që banojnë në komunitet pa faktorë specifikë të rrezikut për mungesën e vitaminës D duket të jetë e papërshtatshme. "

  Shkrimi në një koment të lidhur në Lancet, Clifford J. Rosen nga Instituti i Kërkimeve Mjekësore Maine diskuton se si kuptimi ynë i fundit i vitaminës D i jep mbështetje këtyre gjetjeve.

  Ai thekson se për njerëzit me kocka normale dhe një konsum adekuat të kalciumit, ka pak ose aspak nevojë për plotësim të vitaminës D.

  "Plotësimi për të parandaluar osteoporozën tek të rriturit e shëndetshëm nuk është e garantuar. Sidoqoftë, mirëmbajtja e dyqaneve të vitaminës D në të moshuarit e kombinuar me marrjen e mjaftueshme të kalciumit dietik (800-1200 mg në ditë) mbetet një qasje efektive për parandalimin e frakturave të hip. "

  • kockat/ortopedia
  • ushqimi/dieta

  Shtojcat e vitaminës D mund të kthehen përparimin e tumoreve të prostatës së shkallës së ulët

  Hulumtimi i ri i paraqitur në Takimin e 249-të Kombëtar & amp; Ekspozita e Shoqërisë Kimike Amerikane sugjeron që marrja e shtesave të vitaminës D mund të ngadalësojë ose kthejë përparimin e tumoreve të prostatës së shkallës së ulët, pa pasur nevojë për operacion ose terapi rrezatimi.

  Brenda sistemit të gradimit të Gleason të përdorur nga patologët, tumoret me një rezultat të Gleason prej 7 ose më lart konsiderohen të jenë agresive. Këto tumore ka të ngjarë të përhapen, kështu që tumoret që prekin prostatën do të kërkojnë që gjëndra e prostatës të hiqet kirurgjikale.

  Sidoqoftë, tumoret e prostatës që kanë një rezultat Gleason prej 6 ose më poshtë janë më pak agresivë dhe madje nuk mund të shkaktojnë simptoma ose probleme shëndetësore për kohëzgjatjen e jetës së pacientit. Përkundër kësaj, disa burra me këto tumore vendosin të kenë një prostatektomi me zgjedhje.

  Nëse një pacient vendos që t’i nënshtrohet prostatektomisë për të hequr tumorin e tyre të shkallës së ulët, ata duhet të presin 60 ditë nga koha e biopsisë para se të bëhet procedura. Kjo periudhë e pritjes është të lejojë që inflamacioni i shkaktuar nga biopsia të zhyten.

  Studiuesit që qëndrojnë pas studimit të ri, nga Universiteti Mjekësor i Karolinës së Jugut në Charleston, donin të hetojnë nëse shtesat e vitaminës D do të kishin ndonjë përfitim për pacientin gjatë kësaj periudhe pritjeje 60-ditore.

  Hulumtimet e mëparshme nga ekipi kishin zbuluar se 55% e burrave me kancer të prostatës së shkallës së ulët që morën shtesa të vitaminës D për një vit demonstruan rezultate të ulura të Gleason, me disa tumore madje u zhdukën plotësisht.

  Gjetjet paraprake nga gjykimi i vogël i kontrolluar i rastësishëm

  Për studimin e ri, ekipi regjistroi 37 burra në pritje të tjera të marra placebos.

  Sipas rezultateve paraprake nga gjyqi, shumë nga burrat që morën shtesat demonstruan rezultate të përmirësuara. Sidoqoftë, burrat që morën një placebo ose nuk kishin asnjë ndryshim në tumoret e tyre ose tumoret e tyre u përkeqësuan.

  Studiuesit gjetën ndryshime dramatike në nivelet e lipideve dhe proteinave të përfshira në inflamacion midis pjesëmarrësve që morën vitaminën D. "Kanceri shoqërohet me inflamacion, veçanërisht në gjëndrën e prostatës", thotë studiuesi Bruce Hollis. "Vitamina D me të vërtetë po lufton këtë inflamacion brenda gjëndrës."

  Në veçanti, një proteinë e quajtur faktor i diferencimit të rritjes 15 (GDF15) u nxit fuqimisht nga vitamina D. GDF15 është gjetur nga studimet e mëparshme për të "thirrur" inflamacionin dhe shkencëtarët e dinë që kanceret agresive të prostatës bëjnë shumë pak nga kjo proteinë. Prandaj, gjetjet paraprake të gjetjeve paraprake nënkuptojnë se mekanizmi që drejton lidhjen midis përmirësimeve të rezultatit të Gleason dhe vitaminës D është një ulje e inflamacionit të dhënë nga shtesat.

  "Ne nuk e dimë akoma nëse vitamina D trajton ose parandalon kancerin e prostatës," paralajmëron Hollis. "Në minimum, ajo që mund të bëjë është të mbajë kanceret e prostatës së shkallës më të ulët të mos shkojë balistike."

  Pjesëmarrësit në studim morën nivele të vitaminës D në shtesat e tyre që ishin shumë nën ekuivalentët e vitaminës D të prodhuar brenda trupit të njeriut nga ekspozimi i përditshëm i diellit. Siç thotë Hollis:

  "Ne po i trajtojmë këta njerëz me nivele normale të trupit të vitaminës D. Ne nuk kemi lëvizur as në nivelet farmakologjike."

  Kohët e fundit në lajmet mjekësore sot, ne shikuam një studim të botuar në JAMA Mjekësinë e Brendshme që zbuloi se plotësimi i vitaminës D është joefektiv për uljen e presionit të gjakut. Gjetjet janë domethënëse pasi shumë klinikë rekomandojnë që pacientët me hipertension të marrin vitaminë D.

  • Shëndetin e burrave
  • Kanceri/Onkologjia
  • Kanceri i prostatës/prostatës së prostatës/prostatës

  Vitamina E mund të parandalojë ose zvogëlojë dëmtimin e trurit nga goditja

  në fillim të këtij viti, lajmet mjekësore sot raportuan për një studim që tregon se një dozë ditore e vitaminës E mund të luftojë rënien funksionale nga sëmundja e Alzheimerit. Tani, një studim i ri sugjeron që vitamina mund të ndihmojë në parandalimin ose zvogëlimin e dëmtimit të trurit gjatë goditjes. Kjo privon trurin e oksigjenit, gjë që çon në vdekjen e qelizave të trurit. Yeardo vit, rreth 15 milion njerëz në të gjithë botën kanë një goditje në tru. Nga këto, 5 milion kanë mbetur me aftësi të kufizuara përgjithmonë.

  Pas një goditje në tru, një pacient zakonisht trajtohet me aspirinë – një antiplumbet që punon për të ndaluar gjakun nga mpiksja. Në rreth 4% të rasteve të goditjes në tru, pacientët trajtohen me aktivizues plazminogen të indeve – i vetmi ilaç specifik për goditje në tru të aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave – brenda 3 orëve nga sulmi. Kjo funksionon duke shpërndarë mpiksjen e gjakut, duke përmirësuar kështu rrjedhën e gjakut në tru.

  Drejtuesi i Studimit Dr. Cameron Rink, i Qendrës Mjekësore të Universitetit Shtetëror të Ohio Wexner, thotë se është "zhgënjyese" që pas 25 vjet kërkimesh dhe testimi të më shumë se 1.000 ilaçeve eksperimentale neuroprotektive, nuk ka asnjë trajtim në dispozicion Për pacientët për të parandaluar goditjen në tru, në vend që thjesht të trajtojnë simptomat në vijim.

  Kjo është arsyeja pse, gjatë 12 viteve të fundit, Dr. Rink ka përqendruar hulumtimin e tij në gjetjen e një trajtimi të tillë parandalues, dhe studimi i tij i fundit mund të ishte akoma më premtues.

  Tocotrienol përmirëson furnizimin me gjak

  Për të arritur gjetjet e tyre, Dr. Rink dhe kolegët kryen një seri studimesh kafshësh që shikonin efektet e shtojcave të tokotrienolit në enët e gjakut gjatë goditjes. Tocotrienol është një lloj i vitaminës E që gjendet natyrshëm në vajin e palmës, i cili mund të bllokojë prodhimin e kolesterolit në mëlçi dhe të zvogëlojë kolesterolin total të gjakut.

  Pas plotësimit me vlerë 10 javë me vitaminën, ekipi zbuloi se aktivizoi arteriogjenezën – një rritje në diametrin e arterieve ekzistuese në përgjigje të kërkesës së oksigjenit. Ky proces mund të parandalojë dëmtimin e trurit, pasi në mënyrë efektive ofron një furnizim gjaku "kolateral".

  Duke komentuar gjetjet e ekipit, Dr. Rink thotë:

  "Ne e dimë se njerëzit që kanë kolaterale të mirë kanë shërim më të mirë nga goditjet. Ne mendojmë se Tocotrienol ndihmon në përmirësimin e funksionit të kolateraleve, i cili do t’i ofronte dikujt mbrojtje më të mirë nga një goditje fillestare ose sekondare. " Metoda. Kjo i lejon atij të analizojë pjesët e minutës së indeve të trurit dhe enët e gjakut nga zonat e sakta ku ndodh arteriogjeneza gjatë goditjes.

  Duke përdorur këtë teknikë, Dr. Rink gjithashtu mund të analizojë aktivitetin e mikro-ARN-ve gjatë goditjes. Këto janë pjesë të vogla të ADN-së jo-koduese që fikin prodhimin e proteinave të krijuara nga gjenet, duke ndaluar kështu që proteinat të komunikojnë me qelizat e tjera. Kjo mund të çojë në një kuptim se si Tocotrienol ndikon në gjenet gjatë goditjes.

  Aktualisht, Dr. Rink po kryen një studim të tokotrienolit në të mbijetuarit në goditje për të parë nëse vitamina mund të parandalojë ose zvogëlojë dëmtimin e trurit nga goditjet dytësore, të cilat ai vëren se mund të jetë më paaftësi sesa një goditje fillestare.

  Ai përfundon se një ditë, ashtu si aspirina rekomandohet për pacientët kardiak, vitamina E mund të përdoret si një trajtim i zakonshëm për parandalimin e goditjes. Në përputhje me këtë fushatë, lajmet mjekësore sot kanë përpiluar një veçori të vëmendjes duke parë rreziqet dhe shenjat paralajmëruese të goditjes në tru dhe çfarë po bëhet për të rritur ndërgjegjësimin.

  • Neurologjia/Neuroshkenca
  • Ushqimi/dieta

  Vitamina E mund të luftojë rënien funksionale nga sëmundja e Alzheimerit

  Hulumtimi i ri sugjeron që një dozë ditore e vitaminës E mund të ndihmojë në ngadalësimin e rënies funksionale për pacientët me sëmundje të butë deri të moderuar të Alzheimerit dhe mund të ndihmojë në uljen e sasisë së Kujdesi që kanë nevojë për këta pacientë. Kjo sipas një studimi të botuar në JAMA.

  Vitamina E përcaktohet si një grup prej tetë komponimeve të tretshme në yndyrë. Këto komponime përfshijnë një përzierje të tokoferoleve dhe tokotrienoleve.

  Vitamina gjendet natyrshëm në shumë ushqime, duke përfshirë vezë, drithëra të fortifikuara, fruta, perime me gjethe jeshile, mish, arra, shpendë dhe vajra vegjetale. Mund të merret gjithashtu si një shtesë.

  Sipas ekipit të hulumtimit, të udhëhequr nga Dr. Maurice W. Dysken i sistemit të kujdesit shëndetësor të Minneapolis VA, studimet e mëparshme kanë shikuar përdorimin e alfa tokoferolit – një formë e vitaminës E që vepron gjithashtu si një Antioksidant – në pacientët me sëmundje të rëndë të Alzheimerit.

  Këto studime kanë treguar që vitamina ishte efektive në ngadalësimin e përparimit të sëmundjes së Alzheimerit mesatarisht të rëndë.

  Sidoqoftë, hetuesit vërejnë se përdorimi i vitaminës E nuk ishte studiuar në pacientët me një formë të butë deri të moderuar të sëmundjes.

  Me këtë në mendje, studiuesit analizuan 613 pacientë me sëmundje të butë deri të moderuar të Alzheimerit, të gjithë po merrnin një frenues acetilkolinesterazë për të rritur nivelin dhe kohëzgjatjen e veprimit të acetilkolinës neurotransmetuese.

  Nga këta pacientë, 155 morën 20 mg në ditë memantine – një klasë e barnave të përdorura për të trajtuar Alzheimerin – ndërsa 152 pacientë morën 2,000 njësi ndërkombëtare në ditë (IU/ditë) e vitaminës E, 154 morën një Kombinimi i të dyve dhe 152 kishte një placebo.

  Hetuesit monitoruan ndryshimet e pacientëve në rënien funksionale duke përdorur rezultatin/aktivitetet e studimit/aktiviteteve bashkëpunuese të sëmundjes Alzheimer të rezultatit të inventarit të jetës së përditshme (ADCS-ADL), dhe pacientët u ndoqën për një mesatare prej 2.3 vjet.